INFO@BOEKIESENBAKKIES.NL 06 - 411 78 619

Kinderboeken – speelgoed – koffie & meer

Onguta-maand bij Boekies & Bakkies

Met de oproep:logo SpotsBreek die tent af, bouw een school voor de kinderen in Onguta!’ helpt kinderboekwinkel Boekies en Bakkies in De Lier, samen met Stichting SPOTS, Afrikaanse kindeOnguta Feb16 (5)ren. Boekies en Bakkies laat Westlandse kinderen én volwassenen kennismaken met de Onguta: drie dorpen van het Hererovolk, waar wegens geldgebrek, slechts 50 van de 150 kinderen naar school gaan. Een school van die bestaat uit drie (te kleine) tenten!
Een foto-expositie toont het dagelijks leven van de kinderen in Onguta, er zijn voorlees- en knutselactiviteiten en een teken/schrijf/knutselwedstrijd daagt kinderen uit een plan te bedenken om hun leeftijdgenoten in Onguta aan een school te helpen. Deze ‘Ongutamaand’ is de aftrap van een uitgebreide inzamelingsactie later dit jaar, om de kinderen van Onguta aan een schoolgebouw te helpen. Zodat zij
allemaal naar school kunnen. Net als de kinderen hier!

P1230032Onguta, waarvan de bevolking veelal uit veeboeren bestaat, grenst aan de westkant van Etosha National Park. Leeuwen die in dit gebied leven vormen een bedreiging voor het vee en olifanten vernielen waterinstallaties. De wilde dieren zijn dus enerzijds een probleem, anderszijds kunnen zij de weg uit de armoede en naar werkgelegenheid betekenen. Veel toeristen, liefhebbers van ‘wildlife’, komen immers voor leeuwen en olifanten naar Afrika. AfriCat Foundation, financieel gesteund door het Nederlandse SPOTS, maakt zich sterk voor samenleven van mens en (roof)dier. AfriCat helpt de mensen in Onguta met het beschermen van vee tegen o.a. leeuwen en het bouwen van olifantbestendige waterinstallaties. Onguta heeft AfriCat, dat onderwijs hoog in het vaandel heeft staan, gevraagd te helpen met fondsenwerving voor een eenvoudig schoolgebouw.

De ouders van Onguta popelen om zelf stenen te bakken en muren te bouwen. Geld is nodig voor overig bouwmateriaal, toiletten, schoolbanken, stoelen enz. In de winkel staat een donatiepot: elke euro brengt het afbreken van de tenten een stukje dichterbij!

Elles Abbink van Boekies en Bakkies en Lia Spitters van Stichting SPOTS willen ook de Lierse scholen bij de actie betrekken, onder meer door het aanbieden van gastlessen. En natuurlijk hopen Elles en Lia dat de scholen in het Westland de ideeën die de prijsvraag oplevert oppakken.

ALS SYMBOLISCH GEBAAR WORDT AAN DE KINDEREN GEVRAAGD 1 (EEN) EURO TE DOEN IN HET TENTJE DAT BIJ DE KASSA STAAT. EEN EERSTE STEEN VOOR HET NIEUWE GEBOUW!
LATER DIT JAAR WORDEN MEERDERE ACTIVITEITEN GEORGANISEERD OM GELD IN TE ZAMELEN.

DOE MEE AAN DE WEDSTRIJD EN HELP MEE! IN DE WINKEL LIGGEN WEDSTRIJDFORMULIEREN
KLAAR VOOR KINDEREN IN DE LEEFTIJD VAN 4-12 JAAR. DOE MEE EN WIE WEET KRIJG JIJ JE PRIJS
9 APRIL UITGEREIKT DOOR WETHOUDER MARGA DE GOEIJ!

In de winkel hebben we deze maand verschillende activiteiten omtrent het thema Afrika en de kinderen van Onguta. Klik hier voor meer informatie over de activiteiten deze maand.