INFO@BOEKIESENBAKKIES.NL 06 - 411 78 619

Kinderboeken – speelgoed – koffie & meer

KINDERBOEKENWEEK 2015

KINDERBOEKENWEEK  2015
Raar, maar waar!
Dat is het motto van de Kinderboekenweek 2015, die draait om natuur, wetenschap en techniek.
Op onderzoek uitgaan en te weten willen komen hoe de wereld in elkaar zit is een natuurlijke drijfveer van kinderen.
Ieder kind zit vol met vragen. En in boeken zijn de antwoorden te vinden. Het thema Raar, maar waar! zet de mooiste
boeken over natuur, wetenschap en techniek in de spotlights.

INFORMATIE VOOR LEERKRACHTEN:

Via Boekies & Bakkies kunt u nu ook de bestellingen afnemen!
Binnenkort krijgen basisscholen weer het CPNB-aanbod toegestuurd voor deelname aan en lessuggesties bij: De Kinderboekenweek (van 7 t/m 18 oktober 2015), de Nationale Voorleesdagen (van 27 januari t/m 6 februari) 2016 en de Nederlandse Kinderjury. Het aanmeldformulier kan rechtstreeks naar de CPNB worden toegestuurd (met vermelding van Boekies & Bakkies als uitleveradres) , afgeven in de winkel, per mail aan info@boekiesenbakkies.nl of via deze link http://www.kinderboekengids.nl/?boekhandel=52678
De bestellingen kunt u tot en met 12 juni doorgeven.

Natuurlijk hebben wij het hele jaar door de kerntitels op voorraad in de winkel. Wilt u meer informatie over deze kerntitels en leuke lessuggesties? Wij staan voor u klaar in de winkel!

Boeken bij het thema

Centraal staan boeken die bol staan van mooie verhalen over de interessantste feiten en leukste wetenswaardigheden. Voorbeelden van titels zijn: de Willewete-serie van Clavis, Het raadsel van alles wat leeft van Jan Paul Schutten, Een heel kleine geschiedenis van bijna alles van Bill Bryson, Het waanzinnige boek over het menselijk lichaam van Andy Griffiths en Terry Denton, Waait het in de ruimte? van Govert Schilling, De astronaut van Liesbet Slegers of Botje van Janneke Schotveld. Maar ook verhalen over uitvinders of wetenschappers, zoals de boeken over Dr. Proktor van Jo Nesbø of Stijn, uitvinder van René van der Velde, passen bij het thema.

Met al deze boeken vinden jonge lezers niet alleen de antwoorden op al hun vragen, maar komen ze zelfs dingen te weten waarvan ze niet eens wisten dat ze ze wilden weten.

De nieuwsgierigheid wordt gevierd!

Kinderboekenweekgeschenk

Gratis in de boekwinkel bij besteding van € 10,- aan kinderboeken, van 7 t/m 18 oktober 2015

Simon van der Geest schreef vier kinderboeken en won twee keer de Gouden Griffel: in 2013 voor zijn jeugdroman Spinder en in 2011 voor zijn Odyssee-bewerking Dissus. 

KBW15_Geschenk_HR

Stel, je moeder zit in de gevangenis, maar ze is onschuldig. En die gevangenis staat op een streng bewaakt eilandje in de Waddenzee. En je vader, daar heb je ook niets aan, want die zit de hele dag te gamen. Wat doe je dan? Dan bedenk je een onwaarschijnlijk bevrijdingsplan. Tenminste, dat doet Ro. Samen met zijn vrienden Archie en Lela begint hij in een afgelegen schuur aan een fantastische uitvinding te werken. Want soms moet je iets doen wat niemand ooit gedurfd heeft, hoe gevaarlijk en onmogelijk het ook is…

 

 

 

 

 

BO_-_Speeltuin_DEF