INFO@BOEKIESENBAKKIES.NL 06 - 411 78 619

Gouden Penseel en Gulden Palet uitgereikt

Het Gouden Penseel 2015, de prijs voor het best geïllustreerde boek, gaat naar Alice Hoogstad. Zij ontving de onderscheiding Monsterboek (Lemniscaat).
Opmaak 1
Een boek dat kleur brengt in de wereld…en hoe!
In een zwart-witte stad loopt een meisje met haar krijtjes. In kleurige lijnen tekent ze de meest wonderlijke monsters, die – zodra ze verder loopt – één voor één tot leven komen.
De kleurrijke monsters zetten het rustige stadje volledig op z’n kop. De chaos kan maar ternauwernood worden ingetoomd… of toch niet?
Op de gedetailleerde prenten valt zoveel te ontdekken dat dit woordeloze prentenboek iedere keer dat u het openslaat een nieuw verhaal vertelt.
Een heerlijk boek, waarbij u wel gewaarschuwd bent: hou krijtjes na het (voor)lezen maar uit de buurt van uw kinderen!

 

 

 

 

Het Gulden Palet 2015, de bekroning voor het beste werk van een buitenlandse illustrator, werd uitgereikt aan Marc Boutavant voor Is er dan niemand boos? (Querido), geschreven door Toon Tellegen

is er dan niemand boosDe dieren in het bos zijn boos. De olifant is boos op zichzelf, omdat hij steeds maar weer in bomen klimt (en er weer uitvalt). De klipdas is boos op de zon, omdat die elke dag ondergaat. En de spitsmuis is boos op de eekhoorn, omdat die maar niet boos op hém wil worden.
Maar op een dag in de zomer is alle boosheid weg. Stampvoeten, schreeuwen, knarsetanden, niets lukt nog. Hoe moet dat nu verder?