INFO@BOEKIESENBAKKIES.NL 06 - 411 78 619

Kinderboeken – speelgoed – koffie & meer

Dolf Verroen schrijft Kinderboekenweekgeschenk 2016

De 87-jarige Dolf Verroen schrijft het Kinderboekenweekgeschenk 2016. Verroen heeft vele kinderboekentitels op zijn naam staan,
won driemaal een Zilveren Griffel en werd bekroond met de internationale prijzen Premio Europeo, de Deutsche Jugendliteraturpreis
en De Gustav-Heinemann-Friedenspreis.

Het Prentenboek van de Kinderboekenweek wordt gemaakt door Floor Rieder. In 2014 debuteerde zij met Het raadsel van alles wat leeft, waarmee zij het Gouden Penseel won. Daarnaast verzorgde zij de illustraties voor Het wonder van jou en je biljoenen bewoners (beide van Jan Paul Schutten) en voor de heruitgave van Alice in Wonderland van Lewis Carroll.

Tijdens de Kinderboekenweek 2016 staan opa’s en oma’s centraal onder het motto Voor altijd jong! De 62ste editie van de Kinderboekenweek vindt plaats van 5 t/m 16 oktober 2016.

Dolf Verroen (Uitgeverij Leopold) schreef al jong zijn eerste boek dat later werd uitgegeven als Paarden, van die enge grote. Vanaf 1973 schreef hij nog uitsluitend voor kinderen. Hij won drie Zilveren Griffels: met De kat in de gordijnen (1979), Hoe weet jij dat nou? (1981)en Een leeuw met lange tanden (1987). Verder is hij bekend van onder meer De verschrikkelijke schoolmeester, De prins op het witte paard en De prinses en de paradijstuin en andere prachtige prinsessenverhalen, die hij maakte met Thé Tjong-Khing.

Floor Rieder (Uitgeverij Gottmer) is een Nederlandse illustrator en werkt o.a. voor Het ParoolDe Groene Amsterdammer en tijdschrift Flow. Rieder volgde de opleiding tot illustrator aan kunstacademie ArtEZ te Zwolle. Met haar illustraties en omslagen werd zij de afgelopen jaren meerdere malen genomineerd voor verschillende prijzen in binnen- en buitenland. Momenteel werkt ze aan een prentenboek met Daan Remmerts de Vries.